23-03-04

Minimum Leefloon 5

Iemand was verontwaardigd omdat ik zou willen scheiden van mijn vrouw voor nog geen 200 Euro... :-))
 
Welnu, waarom zou ik mijn vrouw moeten ondersteunen met geld zodat zij voor de regering niet meeteld als zijnde een in armoede levende persoon? Betaal ik dan niet reeds voldoende belastingen?
 
Ik hou van mijn vrouw, geen probleem. Maar ik moet haar echter al jarenlang ondersteunen, dat zou niet eens zo erg zijn indien alles goed en eerlijk verdeeld zou zijn, maar dit is het nu eenmaal niet... Gescheiden zouden wij netto meer geld hebben per maand... Daar gaat het hem om.
 
Daarenboven vind ik het minimum bedrag ook nog veel te weinig voor alleenstaanden, want indien zij moeten gaan huren hebben ze nog minder per maand om op te doen aan eten, en dat is volgens mij wel werkelijk een minimum, wonen en eten... Maar indien ze alleenstaanden nog meer geven dan zijn de getrouwden nog meer de dupe, en dat alleen maar omdat ze getrouwd zijn!!!
 
Indien we gescheiden zouden leven dan zou wij beiden ieder jaar ook nog een gedeelte van de belastingen terugtrekken, nu niet, want ons gezamelijk brutto is te hoog...
 
Het is iets om eens over na te denken, veel geld is het niet, toegegeven, maar indien u alles samenteld over jaren dan wordt het wel veel geld, spijtig genoeg...
 

15:50 Gepost door ygar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.