22-02-04

22.02.2004 Gezondheid 2

Luc schrijft als reactie op 21.02.2004 Gezondheid:
Dit voorstel is er eentje dat op het eerste zicht te simpel is om waar te zijn, maar er steekt iets in natuurlijk. In een aantal ziekenhuizen is het inderdaad zo dat een derdebetalersregeling bestaat. Je betaalt bvb alleen de opleg van de kamer en de rest wordt geregeld met de ziekenkas rechtstreeks.
Dus moet dit mogelijk zijn voor een gewone consultatie bij een dokter en specialist...en bovendien zou het gedaan zijn met die extra's boven ola te rekenen. Natuurlijk als het maar drie-vijf euro is om naar de dokter te gaan zal er natuurlijk veel meer naar de dokter gegaan worden .... is reeds duidelijk gebleken met de spoedconsultaties in ziekenhuizen voor een verkoudheid bijvoorbeeld.

Zeker is dit mogelijk, daarvan ben ik overtuigt...
 
En vanwegen meer naar de dokter gaan... In Duitsland betaald men via zijn wedde de ziekenkas, en daarna moet men aan de dokter niets meer betalen... Voor medikamenten moet men alleen het remgeld betalen. Die gaan niet meer naar de dokter als wij hoor...
 
En waarom gaan mensen naar de spoedconsultaties? Omdat ze zich slecht voelen... Vaak zijn ze dan reeds naar de dokter geweest en niet goed verder geholpen, vooral bij een verkoudheid zou de ziekte gewoon moeten verder gaan volgens de meeste dokters, zodat men er gesterkt doorkomt. Doch vele mensen willen er gewoon vanaf zijn. Dat is een probleem van de mensen en van de dokters. Indien iemand met een verkoudheid zich aanbied op de spoedconsultaties, melding aan de dokter, en dat de dokter dan eens praat met deze patient en ervoor zorgt dat deze patient dit in de toekomst niet meer zo vlug gaat doen... Eventueel nog een boete van het ziekenhuis en dan zullen deze mensen het wel begrijpen.
 
Van de andere kant, voor een paar maanden had ik darmkoliken... Ik was bereid om de Dokter van wacht te telefoneren. Na 3 kwartier ging dit echter gewoon over, en ik kon gaan slapen. Het waren echter wel vervelende en pijnlijke 45 minuten... Na een gesprek met de dokter weet ik nu dat ik mij daar niet alteveel zorgen moet om maken, bovendien heb ik daar nu medicamenten tegen... Maar ik geef het hier graag toe, ik was bereid om ook naar spoedgevallen te gaan indien er een ziekenhuis in de buurt geweest was...
 
Groetjes

11:08 Gepost door ygar | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.